Terms of Service

Bijuterii Astronomice

b_a_logo

Accesarea si folosirea acestui site, implica acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor de mai jos. Pentru utilizarea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor.

 

 1. Definitii:

 

Juravle Andrei AstroVest P.F.A. este persoana juridica care administreaza domeniul www.bijuteriiastronomice.ro si subdomeniile acestuia (numite in continuare “SITE”). Juravle Andrei AstroVest P.F.A., denumita in continuare “ASTROVEST” este persoana juridica organizata in baza legii romane ca Persoana Fizica Autorizata, cu sediul social in Timisoara, Str. Fructelor Nr. 6 Sc. A Ap 10, avand codul de inregistrare fiscala RO 26731527, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Timis sub nr. F35/519/2010.

CONTINUT: toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate/vizualizate prin utilizarea unui echipament electronic; continutul oricarui e-mail trimis utilizatorilor sau clientilor de catre ASTROVEST;

PRODUSE SI SERVICII: orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre ASTROVEST clientului ca urmare a incheierii contractului;

UTILIZATOR: reprezinta persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la continutul site-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre ASTROVEST (electronic, telefonic, et.c.);

CLIENT: persoana fizica sau juridica care isi creeaza un cont in site si efectueaza o comanda;

COMANDA: reprezinta orice forma de a comanda un produs si/sau serviciu (electronic, telefonic, et.c.). Rezervarea unui produs accesand site-ul nu reprezinta o comanda;

CONTRACT: reprezinta o comanda confirmata de ASTROVEST prin care ASTROVEST este de acord sa livreze clientului produsele si/sau serviciile, iar clientul este de acord sa efectueze plata acestora;

TRANZACTIE: incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs si/sau serviciu, indiferent de modalitatea de livrare;

NEWSLETTER: mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail), asupra produselor/serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre ASTROVEST intr-o anumita perioada;

UTILIZAREA ABUZIVA: utilizarea site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate aduce prejudicii catre ASTROVEST;

 

 

 1. Informatii despre produse

 

Imaginile si informatiile produselor afisate in site sunt cu titlu de prezentare. Acestea pot diferi uneori fata de produsul ce-l reprezinta.

ASTROVEST face toate eforturile necesare pentru a pune la dispozitia utilizatorului/clientului descrieri, imagini si preturi actualizate, insa acestea nu creaza obligatii contractuale.

 

 1. Comanda

 

Nu exista comanda minima impusa. Toate preturile afisate pe site sunt in RON si contin TVA. Preturile afisate nu contin taxele de transport. Aceste taxe vor fi trecute separat pe factura fiscala, dupa caz.

Factura fiscala se emite conform legislatiei in vigoare din Romania si se trimite impreuna cu produsele comandate la adresa de livrare.

Conform legilor in vigoare, comanda facuta pe SITE se considera un contract intre client si ASTROVEST si trebuie executata de catre ambele parti. Aceasta inseamna ca ASTROVEST se obliga sa livreze produsele si serviciile comandate, iar utilizatorul se obliga sa plateasca contravaloarea comenzii.

ASTROVEST isi rezerva dreptul de a modifica preturile afisate pe site atunci cand considera ca acest lucru este necesar.

O comanda poate fi realizata prin:

-       Comanda pe SITE prin adaugarea produselor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi.

-       Comanda Telefonica prin contact telefonic la numarul/numerele afisate pe site.

-       Comanda prin E-mail, prin trimiterea unui e-mail de comanda la adresa astrovest.ro@gmail.com

Toate modalitatile de comanda implica furnizarea datelor necesare de catre client.

Comenzile pe site vor fi confirmate telefonic de catre ASTROVEST.

O comanda este finalizata prin efectuarea platii prin una din modalitatile indicate expres.

Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs si/sau serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil direct la ASTROVEST sau la furnizorii ASTROVEST.

Prin efectuarea comenzii, clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare online, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

ASTROVEST poate anula comanda efectuata de catre client, in urma unei notificari prealabile adresate clientului, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

-       Datele furnizate de catre client, pe site, telefonic sau prin e-mail sunt incomplete si/sau incorecte

-       Stoc insuficient la ASTROVEST sau la furnizorii acestuia

Factura se va emite pe baza datelor furnizate de catre client in procesul de creare cont, prin telefon sau e-mail. ASTROVEST nu este responsabil si nu poate fi tinut raspunzator pentru furnizarea unor date incorecte si/sau neadevarate la momentul plasarii comenzii.

 

 1. Pretul produselor si serviciilor

 

Toate preturile aferente produselor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

In cazul platilor online sau cu ordin de plata, ASTROVEST nu este/nu poate fi facut responsabil pentru nici un alt cost suplimentar suportat de catre client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioanele de transfer si de conversie valutara.

Pretul poate fi modificat de catre ASTROVEST, in orice moment, fara preaviz. Exceptie fac ofertele emise personalizat cu termen de expirare. In cazul acestora, ASTROVEST se obliga la respectarea pretului personalizat pe perioada da valabilitate a ofertei.

ASTROVEST atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor probleme tehnice ale site-ului sau erori, pretul afisat pe site poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, ASTROVEST va informa clientul asupra pretului corect.

 

 1. Modalitati de Plata

 

Plata produselor se poate face prin urmatoarele modalitati:

-       In avans prin transfer bancar/ordin de plata in contul ASTROVEST pe baza de factura proforma emisa de ASTROVEST.

-       Ramburs la primire

Pentru comenzi livrate prin curier/posta cu o valoare mai mare de 5.000 RON plata se poate face doar in avans prin transfer bancar/ordin de palta.

In cazul in care un produs si/sau serviciu comandat si achitat de catre client, nu poate fi livrat de catre ASTROVEST, acesta din urma va informa clientul asupra acestui fapt si va returna in contul clientului contravaloarea produsului si/sau serviciului, in termen de maximum 7 zile de la data la care ASTROVEST a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care clientul si-a exprimat in mod expres intentia de retragere din contract.

ASTROVEST isi rezerva dreptul de a solicita oricand plata integrala in avans. ASTROVEST isi rezerva dreptul de a solicita un avans pentru produsele comandate, pentru produsele ce nu se afla temporar in stoc, precum si pentru produsele ce sunt aduse la comanda. Pentru suma platita in avans se va elibera factura fiscala.

 

 1. Modalitati de Livrare

 

Produsul poate fi livrat sub urmatoarele forme, la alegerea clientului:

-       Prin sistem de curierat

-       Prin Posta Romana pentru produsele de dimensiuni mici

-       Livrare personala in judetul Timis pentru comenzile achitate in avans

-       Ridicare de la sediul ASTROVEST pentru comenzile achitate in avans

ASTROVEST va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare (documente de livrare, factura, certificat de garantie)

ASTROVEST va efectua livrarea produselor si prestarea serviciilor doar pe teritoriul Romaniei.

In cazul in care ASTROVEST nu poate executa contractul din cauza ca produsul nu este disponibil, ASTROVEST va informa clientul despre aceasta situatie. ASTROVEST poate livra clientului un produs similar avand acelasi pret, in situatia in care produsul solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul clientului.

Detaliile de livrare a produselor si/sau serviciilor incluzand, dar nelimitanduse la timpul necesar livrarii, nu constituie o obligatie contractuala din partea ASTROVEST.

 

 1. Dreptul de retragere/returnare

 

Potrivit legislatiei in vigoare, clientul persoana fizica isi poate exercita dreptul de retragere din contract in termen de 14 zile de la intrarea in posesie a produselor.

In cazul in care clientul solicita retragerea din contract, in cazul in care comanda este achitata, ASTROVEST va rambursa suma in maxim 14 zile de la data informarii ASTROVEST de catre client asupra deciziei sale de retragere din contract.

ASTROVEST poate amana rambursarea sumei pana la primirea produselor vandute daca produsele au fost expediate catre client.

 

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat – ambalaj original cu toate accesoriile, etichetele si documentele ce l-au insotit.

Daca produsul returnat este deteriorat sau prezinta semne clare de folosire, ne rezervam dreptul de a refuza primirea produsului.

ASTROVEST nu este responsabil cu taxele de transport pentru returnare. Returnarea produselor se face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.

 

 1. Inregistrarea ca membru

 

Pentru crearea contului de client pe site, utilizatorul va furniza informatii adevarate, corecte, actuale si complete, in functie de specificatiile din formularele aferente crearii contului.

In cazul in care ASTROVEST considera ca informatiile furnizate nu sunt corecte, ASTROVEST isi rezerva dreptul de a bloca accesul utilizatorului fara o notificare prealabila, pe perioada determinata sau nedeterminata.

Autentificarea ca membru pe site, implica alegerea unui nume de utilizator si a unei parole. Pastrarea in siguranta a parolei de acces reprezinta responsabilitatea utilizatorului, consecintele oricarei activitati desfasurate prin folosirea parolei revenindu-i integral.

Utilizatorul este raspunzator sa instiinteze ASTROVEST imediat despre orice pierdere a parolei sau despre eventuale semne de activitate neautorizata sub numele utilizatorului.

 

 1. Confidentialitatea datelor personale

 

Conform cerintelor Legii nr. 677/2011 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ASTROVEST are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza utilizatorii/clientii sai.

Prin citirea Termenilor si Conditiilor prezentului site, ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Prin inscrierea pe site/efectuarea unei comenzi, utilizatorii/clientii declara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date ASTROVEST si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

-       Activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale;

-       Participarea la concursuri si promotii;

-       Transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ;

-       Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului;

ASTROVEST nu va dezvalui nici un fel de informatie despre utilizatori/clienti fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege.

 

 1. Colectarea Automata de date cu caracter non-personal (cookies)

 

In unele cazuri este posibil ca ASTROVEST sa colecteze informatii cu caracter non-personal despre utilizatori/clienti. Exemple de informatii de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului web de unde s-a facut conexiunea la site. Aceste informatii vor fi sub forma unui fisier “cookie” sau a unui fisier similar. Aceste fisiere ajuta ASTROVEST sa construiasca un site sau publicitate care sa raspunda cat mai bine intereselor si preferintelor utilizatorilor/clientilor.

Cu cele mai multe browsere de internet se pot sterge sau bloca fisierele “cookies” sau se poate primi o atentionare inaintea primirii unui astfel de fisier. ASTROVEST recomanda utilizatorilor/clientilor sa consulte instructiunile browser-ului folosit pentru a afla mai multe informatii despre aceste functii.

 

 1. Informatii Legale

 

 1. Raspundere ASTROVEST

 

ASTROVEST nu poate fi responsabil pentru daunele de orice fel pe care clientul sau orice terta parte o poate suferi ca rezultat al folosirii neconforme cu instructiunile de utilizare.

Ca urmare a legislatiei in vigoare, ASTROVEST nu are nici o responsabilitate in ceea ce priveste:

-       intarzierile la livrare datorate unor imprejurari care nu tin de vointa ASTROVEST.

-       deteriorarile, distrugerile, pierderile survenite pe timpul transportului pana la destinatar, care cad in sarcina transportatorului.

-       informatiile eronate furnizate de utilizator/client. Acesta are posibilitatea corectarii oricand a datelor personale din contul creat pe site.

-       posibilitatea de a contacta virusi prin accesarea site-ului sau prin primirea de e-mail-uri cu caracter informativ sau promotional.

-       neplacerile create de intreruperea accesului in site datorate furnizorului de servicii internet (ISP).

-       continutul sau natura site-urilor prin link-urile carora un client ajunge in site.

 

 1. Garantii

 

Toate produsele beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalaje originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 de ore de la receptia produsului, pe adresa de e-mail astrovest.ro@gmail.com . Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Reclamatiile privind deficiente ale produsului/produselor achizitionate pot fi facute la adresa de e-mail astrovest.ro@gmail.com

Clientul are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse in certificatul de garantie, in caz contrar existand reiscul de a pierde garantia produsului.

 

 1. Forta Majora

 

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

 

 1. Legea Aplicabila – Jurisdictia

 

Contractul este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre ASTROVEST si client se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Timisoara.

 

 1. Drepturi de proprietate intelectuala

 

Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe SITE, sunt proprietatea exclusiva ASTROVEST sau a producatorilor.

Orice continut la care clientul/utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta acestui document, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre ASTROVEST si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulate din partea ASTROVEST cu referire la acel continut.

Clientul/utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului document.

Nici un continut transmis catre client sau utilizator prin orice mijloc de comunicare (electronice, telefonic, et.c.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea ASTROVEST.

 

 1. Dispozitii finale

 

Ne rezervam dreptul de a face orice modificari ale acestor termeni si conditii, precum si orice modificari asupra site-ului, fara a fi necesara vreo notificare prealabila a utilizatorilor.